Geldtel.nl

 

Geldtel.nl is leverancier en importeur van geldmanagement oplossingen zoals geldlades, geldtelmachines en kassasystemen. Door het importeurschap van diverse fabrikanten wereldwijd heeft Geldtel.nl een unieke positie in de markt. Geldtel.nl is onderdeel van moedermaatschappij Retail Data BV, importeur en leverancier van Samsung kassasystemen.

Uitdaging

De vraagstelling van Geldtel.nl was duidelijk; meer omzet genereren vanuit de huidige e-commerce omgeving. Ook als het gaat om geldtelmachines wordt er steeds vaker online gewinkeld. Vanuit die strategie is Geldtel.nl in 2001 opgericht en in 2009 heeft de webwinkel de overstap gemaakt naar een Magento omgeving. Dat Geldtel.nl koos voor een Magento omgeving zal geen verrassing zijn. Magento is een gebruiksvriendelijk en flexibel webwinkelsysteem. Het is eenvoudig te beheren en geeft de mogelijkheid om makkelijk uitbreidingen toe te passen. Met een Magento webwinkel waren ze klaar voor de toekomst...

Oplossing

In de eerste plaats zijn we gestart met het concretiseren van de online ambities van Geldtel.nl. Hieruit hebben we heldere kwantificeerbare doelstellingen opgesteld. Op basis van de heldere doelstellingen hebben we uiteindelijk een online strategie ontwikkeld, de route naar omzetstijging. Daarbij is onderzocht hoe Geldtel.nl zich kan onderscheiden van de concurrentie en haar marktpositie kan verbeteren. Om hier invulling aan te geven is de website geoptimaliseerd op basis van het MBTI-model, een systematiek om verschillende bezoekerstypes te classificeren. Voor verdere stijging van het conversiepercentage is de afrekenpagina geoptimaliseerd, hierbij is rekening gehouden met de twijfel die kan ontstaan bij de bezoeker. Op basis van het strategiemodel en de verbeteringen hebben we het gezamenlijk het omzetniveau naar een hoger plan kunnen tillen. 

 

 

+ 107.40% meer omzet

+ 68.41% meer transacties

+ 116,90% meer organische bezoekers